وب گیتاریست
- وب جاومدتهاست که فریادها نسبت به تخریب آثار بازمانده از تمدنهای ایرانی بلند شده اما در عمل نه تنها از حجم میلیونی تخریبات کاسته نشده، بلکه سایه سنگین چپاول آثار فرهنگی روزبه روز بر سر مناطق باستانی ایران سنگین تر می شود.
در حفاری های گنج یابی یا عتیقه یابی، بسیار از بناهای تاریخی رو به ویرانی نهاد.
شروع حفاری های بی نظم و بدون در نظر گرفتن ضوابط علمی باستان شناسی و تجارت آثار مکشوفه در این حفاری ها، زیانهای جبران ناپذیری به تپه های باستانی وارد آورد.
سال گذشته خبری در خصوص کشف شهری باستانی در دهرود سفلی بخش ارم دشتستان، در سایت های استانی منتشر شد( برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیلک کنید)، شهری که طی حفاری های غیر مجاز کشف شد و به گفته رئیس میراث فرهنگی و گردشگری دشتستان، احتمالاً مربوط به دوره هخامنشی بود.( برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیلک کنید)
بعد از انتشار این خبر، انتظار می رفت که مسئولین آثار باستانی به کاووش و جستجو در این محل بپردازند و اطلاعات بیشتری از محل مذکور که یک اثر باستانی به شمار می رفت، کسب نمایند اما متأسفانه مسئولین امر تنها به پُر کردن حفاری های صورت گرفته پرداختند تا آثار مکشوفه به سرقت نرود و هیچ کاووشی در آن محل صورت نگرفت!
امسال نیز اخباری در خصوص حفاری های غیر مجاز در تپه های باستانی دهرود سفلی به گوش رسیده است، تپه هایی معروف به خیمه گه یا خزانه که گویا جزء آثار به ثبت رسیده ملی نیز می باشند.
بنا به گفته اهالی این منطقه، حفاری هایی که جدیداً صورت گرفته و به عمق حدود ۱۵ متر در راس تپه ی مذکور ایجاد شده است.
بیشتر سطح تپه را سفال های شکسته و خرده های آجر پوشانده بود و نشان می داد در این تپه در عمق زیاد بقایای معماری فراوانی بوده که کاملا تخریب شده است.
نکته جالب اینجاست که به گفته شاهدین امر، حفاری این چاله حداقل دو ماه زمان برده و حفاران با خیال راحت بدون هیچ نگرانی به کار خود ادامه داده اند و نشان دهنده آن است که از این اثر ملی متاسفانه در طول چند ماه هیچگونه بازدیدی از طرف مراجع ذیربط به عمل نیامده است.
رئیس میراث فرهنگی دشتستان: جایی که در بیایان باشد، نمی توانیم نگهبانی کنیم
رئیس میراث فرهنگی و گردشگری دشتستان در توضیح این امر به خبرنگار اتحادخبر گفت: در کل دشتستان، آثار باستانی متعددی وجود دارد، برای آثاری همچون کوشک اردشیر نگهبان قرار دادیم اما جایی که در بیابان وجود داشته باشد، نمی توانیم نگهبانی کنیم.
وی افزود: ما یک نیروی گشت بیشتر نداریم که آن با به یک خودروی استیجاری به گشت می پردازد.
سعادت ادامه داد: این تپه جزء آثار به ثبت رسیده نمی باشد و احتمالاً حفاری های کشف شده مربوط به سال های گذشته است.
وی در توضیح اینکه چرا هیچ کاووشی در جهت بررسی شهر باستانی کشف شده دهرود سفلی در سال گذشته صورت نگرفته است نیز گفت: حفاری ها به اعتبارات بالایی نیاز دارد، که این از توان اداره میراث فرهنگی خارج است.
رئیس میراث فرهنگی و گردشگری دشتستان ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی به دلیل کمبود اعتبارات، در سال گذشته ۳۵ نفر از نیروهای خود را اخراج کرد، حال با چه اعتباری می توان این کاوشگری های باستانی را انجام داد؟
وی بیان داشت: همین امر موجب شد تا در خصوص شهر باستانی کشف شده ی دهرود، تنها به پُر کردن حفاری ها بپردازیم و هیچ کاووشی صورت نگیرد
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: حفاری غیر مجاز تپه باستانی دشتستان آثار شناسی گنج دفینه یابی گنج ها